• What We Do

  What we do..

  Ytolan startte in 2006 onder de naam EM Equus.

  10 jaar en enkele interessante ontmoetingen later is/was het tijd voor reflectie.

   

  Het doel van Ytolan is streven naar het welzijn van paard, en onrechtstreeks ook deze van de ruiter, en dit zowel op fysisch, psychologisch als energetisch vlak.

  Preventie is zonder meer het belangrijkste woord in het hele Ytolan verhaal.

  Geen opsomming van gevolgde cursussen maar de enorme drive om zachte, non invasieve sleutels aan te bieden met respect voor dit nobel dier, mens en natuur.

   

  YTOLAN is een woord / energie die men kan terug vinden in het Atlantisch tijdperk.

  ‘The power of Ytolan not only creates, it also removes …..’

   

  Volgende produkten / diensten worden aangeboden :

  Equibiome (EM)

  Natuurlijk weidebeheer met als doel de bodemvruchtbaarheid te verbeteren door middel van de kringloopaanpak ‘bodem-plant-dier-mest’. Door deze aanpak zullen de bodems weer ruwvoer produceren met een door de natuurgedoseerde hoeveelheid energie en mineralen. Goed ruwvoer vormt de basis voor de gezondheid van het paard. Effectieve Micro-organismen hebben een sleutelrol in dit systeem.

   

  Verm-x

  Verm – X is een 100% natuurlijke formule die alle bekende inwendige parasieten beheerst op een manier die vriendelijk is voor de gezondheid van uw dier en zijn verteringssysteem. Verm-X doet niets nieuws. Verm-X biedt de dierhouder de mogelijkheid een middel te gebruiken dat is samengesteld uit natuurlijk ingrediënten die al ver voor het tijdperk van de chemische farmacie hun werking bewezen hebben.

  Sana Care

  Sana Basenkonzentraat richt zich tot pH regeling om een evenwicht te vinden in de zuur-basen huishouding. Enkel een cel met een negatieve celspanning is in de mogelijkheid tot celstofwisseling. Een verzuurde cel heeft een positieve celspanning waardoor er geen stofwisseling meer plaats vindt met als gevolg pijn, artrose, huidirritaties, leverfalen, maag-darm problemen etc ..

  Enkel het Sana Basenconcentraat met een pH van 11.5 -12 is in de mogelijkheid om binnen te dringen In een verzuurde cel . (Prof Neher en Prof Sakmann,Nobelprijswinnaars Geneeskunde 1991)

   

  Bemer - Physical Vascular Therapy

  Vitaliteit, prestatievermogen, gezondheid. Hoe belangrijk welzijn is wordt pas duidelijk wanneer dit welzijn in gedrang komt. Bemer biedt u een toepassing aan die helpt gezondheid op peil te houden en ziekten te voorkomen. Op basis van een bewezen, werkzaam, meerdimensionaal signaalsysteem wordt de beperkte of verstoorde microcirculatie op heel doeltreffende wijze gestimuleerd. Hierdoor worden zelfhelende krachten geactiveerd en belangrijke reguleringsprocessen ondersteund. Niet alleen inzetbaar voor paarden maar ook voor u als ruiter.

   

  Lavisano

  Wie zijn paard natuurlijk en gezond wil voederen dient dit te doen op de manier waarop het door de natuur oorspronkelijk werd voorzien.

   

  Deze uitspraak is zowel correct als essentieel. Het paard is een sobere eter en door zijn oorspronkelijke eetwijze één van de meest geharde planteneters van het dierenrijk.

   

  U vindt het moeilijk dit te geloven?
  Daar waar het paard oorspronkelijk leefde, de Persische halfwoestijn, was dit dier taai genoeg om met succes te overleven ondanks de vele vijanden : luipaarden, leeuwen, wolven, hyenas en giftige slangen en dit in een stoffig en droog klimaat.
  Heden overleven onze paarden op een voeding die als het ware het tegendeel is van hun werkelijke behoeften - en ondanks dit heeft het paard zich ontwikkeld als de trouwste en meest onmisbare partner van de mens.

 • Tribute to Ormea

  Last but not least...

  Deze éénmanszaak is opgedragen aan mijn verzorgpaardje : Ormea, een draversmerrie met een hart van goud.

  Moest ik toen geweten hebben wat ik nu allemaal aan kennis vergaard heb ..
  Alles is een leerproces met vallen én opstaan.

   

  Graag sluit ik af met één van mijn favoriete quote’s :

   

  "The only true wisdom is knowing you know nothing"

  (Socrates)

   

×
Wij respecteren het privé leven van de bezoekers van onze site en zorgen ervoor dat de door U verstrekte persoonlijke gegevens vertrouwelijk blijven.

Ytolan verhandelt uw gegevens niet.
Wij gebruiken de door U verstrekte informatie enkel indien U hiervoor expliciet uw toestemming hebt gegeven. Uw persoonlijke informatie wordt niet aan derden verkocht. 
Uw gegevens worden enkel ter beschikking gesteld aan derden indien dit nodig is om uw bestelling te behandelen : bv. de leveringsdienst die uw thuisadres nodig heeft.

Voor vragen hieromtrent kunt U ons steeds contacteren.