Return to site

EM in een notedop ...

EM staat voor Effectieve Micro-organismen

Micro-organismen zijn de werkelijke heersers op aarde. Ze zijn niet alleen de oudste levende wezens onder de zon, ze hebben vast en zeker de dramatische veranderingen van het aardoppervlak en de atmosfeer bewerkstelligd waardoor het leven zoals we dat nu kennen mogelijk is geworden.

Micro-organismen zijn overal. Er bestaat geen vlak en geen plaats waar ze zich niet hebben aangepast en hun werk verrichten, dat wil zeggen : vreten, zich voortplanten en iets uitscheiden. 

In grote verscheidenheid treffen we ze aan in de lucht, het water, de bodem, op elk oppervlak, zelfs in ons lichaam. Ze zorgen ervoor dat alles zonder grote problemen functioneert. Het heeft geen zin om met zeep, deodorant of dergelijke middelen iets te willen 'steriliseren' of 'kiemvrij' maken, al snel nestelen zich weer microben.

Het maakt daarbij geen verschil uit of het om chemische of biologische produkten gaat.

Het gebruik van chemische middelen heeft echter vaak tot gevolg dat agressieve, pathogene bacteriën zich beter ontwikkelen dan nuttige gezonde bacteriën.

Effectieve Micro-organismen zijn effectief om stallen te onderhouden, zelfs wonden te verzorgen. Het is niet agressief voor mens, dier en materiaal.

EM-A (Microferm) is een mix van goede micro-organismen en wordt verdund met water.

Ze gebruiken o.a. het vuil als voedsel om zich te vermenigvulgdigen.

Door te enten met EM-A (Microferm) worden de positieve micro-organismen gestimuleerd met als gevolg dat ziekteverwekkende micro-organismen worden onderdrukt

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK