Return to site

Pasgeboren veulen met diaree

Af en toe vraag ik aan een klant om zijn bevindingen omtrent de EM technologie in een artikeltje te gieten …

Ziehier het verhaal van Dhr Filip de Bom …

.....Na lang afwachten werd uiteindelijk mijn veulen geboren . Ik werd overstelpt door een gevoel van gelukzaligheid . Helaas was dit maar van korte duur . Mijn merrie produceerde geen biest melk en bovendien verstootte ze haar veulen . Hierdoor kreeg het veulen veel te weinig antistoffen binnen en was op enkele uren erg verzwakt en vatbaar voor infecties . Het opvoeden met de fles was enkele dagen een noodzaak , het in leven houden van het veulen was immers prioritair .

Na een dag of twee bemerkte ik een zeer waterachtige en plakkerige stoelgang op. Dit was iets om in het oog te houden !!!!

Ikzelf en mijn echtgenote hebben een voltijdse baan en daarom was het opvoeden van het veulen met de fles geen haalbare kaart . En is er in samenspraak met mijn veearts een adoptiemoeder gezocht en gevonden . Na de nodige medische zorgen en de aanvaarding van het veulen door haar adoptiemoeder zijn deze op de weide geplaatst. Doch het probleem met de diarree bleef bestaan.

Dan maar ten rade bij Huysmans Marleen van EM Equus (nu Ytolan Horsecare) , en ja hoor, zij reikte mij de oplossing aan . Ze stelde me voor om bij de kunstmelk enkele druppels Microferm toe te voegen. (Heb dit volgehouden tot wanneer het veulen de bijkomende voedingen weigerde)

Na enkele dagen was de diarree al veel beter . Enkele weken verder merkte ik dat hij interesse had voor het voer bestemd voor de merrie , met de wetenschap van de goede werking van de Effectieve Micro-organismen in Microferm en het verandert eetpatroon (belastend voor de darmflora) van het veulen ben ik begonnen met het besproeien van het voer voor de merrie, dit om hem gewoon te maken aan geur en smaak van het product. Dag na dag begon het veulen meer en meer te eten en was gewoon wording een feit .

Nu nog wordt zijn eten vernevelt met Microferm en dit ter ondersteuning van zijn darmflora .

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK