• Lavisano

  Voeding uit de oertijd

  Wie zijn paard natuurlijk en gezond wil voederen dient dit te doen op de manier waarop het door de natuur oorspronkelijk werd voorzien

  Lavisano biedt een geheel nieuwe wijze waarop U uw paard kunt voederen waarbij de specifieke werking niet simpelweg wordt gebaseerd op de analyse van de voedingsstoffen.
  Lavisano is ontstaan uit een historisch zoektocht naar de oorsprong van onze paarden en de kennis die we hebben vergaard met betrekking tot de specifieke kenmerken betreffende de spijsvertering van onze paarden.
  De unieke formule van Lavisano biedt U de mogelijkheid om uw paard te voederen zoals het door de natuur oorspronkelijk werd voorzien.
  Lavisano is een compleet voer en biedt uw paard alles wat hij nodig heeft voor een gezonde en evenwichtige stofwisseling.

  Het waarom

  Wij hebben ons op gebied van de voeding van onze paarden vergist en we zijn vergeten de juiste vragen te stellen. We voederen onze lieve paarden deels als ware het vee of, nog erger…zoals onszelf.
  Steeds weer maken we dezelfde fout door de noden van onze paarden aan onze eigen noden te vergelijken.
  Een paard is geen chemisch laboratorium en zijn darm is geen reageerbuisje. Voederen op basis van voedingsstoffenlijsten lijkt misschien logisch maar het is desalniettemin verre van correct.
  Het oorspronkelijke dieet van het paard werd door de mens fundamenteel aangepast en dit is de oorzaak van de “catastrofe” in de paardendarm en, indirect, in het ganse organisme van het paard. Of zoals Paracelsus reeds wist : De dood zit in de darm’.

   

  De lijst met klachten gerelateerd aan de spijsvertering worden voor het paard en de eigenaar steeds langer en ook de veeartsenij weet ondertussen ook geen raad meer.

  Wij hebben vastgesteld dat de dikke darm flora bij paarden niet, zoals bij mensen, zuur dient te zijn maar veeleerder neutraal. Een teveel aan koolhydraten brengen de darmflora uit evenwicht.

  Er zijn in de voedingstheorie voor paardachtigen veel fouten geslopen die resulteren in schadelijke voederadviezen.

  Stowisselingsstoornissen hebben een uitwerking op het ganse organisme. Het begin van deze fatale samenloop ligt in de darm en, in directe samenhang daarmee, in de manier van voederen.

   

  En de gevolgen

  Deze ziektebeelden kunnen een gevolg zijn van een stofwisselingsstoornis :

   

  • Maagzweren
  • Kolieken en waterige uitwerpselen, diarrhee
  • Patologische lever- en nierproblemen
  • Mager- of vetzucht
  • EMS/insulineresistentie
  • Storingen in de spierstofwisseling (maandagziekte)
  • Tying-up en PSSM
  • Chronische hoest en lopende neus
  • Zomerekzeem en zonnebrand
  • Andere therapieresistente ekzemen en netelroos
  • Mok, hoefabcessen en hoefrot
  • Problemen met het lymfisch stelsel en dikke benen
  • Allergieën en een slecht werkend immuunsysteem
  • Morbus cushing
  • Ontstekingen van de hoefwand, eventueel leidend tot hoefbevangenheid
  • Periodische oogontstekingen met een vermoedelijke allergische oorsprong
  • Steriliteit.

   

  De oorsprong van onze paarden en hun natuurlijke, correcte voeding

  Gebaseerd op moleculair-genetisch onderzoek gedaan door de universiteit van Harvard weten wij dat paarden hun oorsprong vinden in de perzische halfwoestijn Dascht-e Kawir, een van de meest vijandelijke omgevingen ter wereld waar geen mens ooit zou kunnen overleven. Uitgerekend hier heeft een van de mooiste, vriendelijkste en sierlijkste dieren zich kunnen ontwikkelen.
  Ongeveer 2500 jaar geleden kwamen deze paarden met de perzische veroveraars naar Griekenland. De Perzische verzorgers brachten tegelijkertijd de nodige grassen mee : luzerne en hennep.
  Toen Alexander de Grote (356-323vc) de Perzen een eeuw later gedurende de daaropvolgende veldslagen (336-323vc) weer naar Pakistan verdreef waren de paarden en woestijngrassen reeds ingeburgerd. De cavalerie van Alexander de Grote reed steevast op deze paarden. Ze werden gevoerd met perzisch gras (Cannabis sativa, hennep), perzische klaver (Medicago Sativa, luzerne). Daarnaast gaven ze ook duitse haver (Avena sativa haver) daar de goede eigenschappen hiervan werden geapprecieerd.
  Dit eenvoudig dieet volstond om de 15000 km lange tocht van macedonie naar Pakistan de voltrekken – over vijandig en ruw terrein en zonder speciale voeding.

  De oplossing

  Teneinde een organisme een aangepaste voeding te bieden om gezond en aktief te blijven is het logisch dat wij ons moeten plooien naar wat de natuur ons dicteert.
  Voor een paard is een ‘low carb’ voeding een must. De zogenaamde graanloze mengelingen zijn verre van voldoende.
  Voor een paard betekent ‘low carb’ voeding met ongeveer 15% koolhydraten, zoals werd voorzien door de natuur. Ons lokaal hooi (en gewassen) bevat ongeveer 20% koolhydraten. Wanneer men bovendien met krachtvoer dit percentage in de darmen nog doet stijgen dan wordt het spijsverteringsstelsel op lange duur hopeloos overbelast.
  Lavisano biedt naast de enorm belangrijke vezelstoffen ook essentiele vet- en aminozuren en een zeer gering percentage aan koolhydraten (15%). Dit biedt het paard een volledige en gezonde maaltijd.
  Met Lavisano wordt op natuurlijke wijze een mogelijke verzuring vermeden daar Lavisano precies de minimale percentage aan koolhydraten bevat.
  De hoogwaardige grondstoffen van Lavisano, oorspronkelijke grassen en planten, zorgen voor een optimale gezondheid van uw paard.
  De gebruikte grondsstoffen komen deels uit de productie van levensmiddelen. Het spreekt van zelf dat in dit domein veel strenger wordt gecontroleerd. De reden voor deze keuze is het feit dat het paard extreem gevoelig is voor elke vorm van verontreiniging (Endotoxine).

  Luzerne, het absolute topgewas, ligt aan de basis van Lavisano.

  Reeds in de oudheid werd luzerne geprezen als het voedergewas bij uitstek daar bijna alle vitamines en mineralen erin voorkomen. Het hoge bladgroengehalte en de secundaire plantenstoffen hebben een ontgiftende en ontstekingsremmende werking.
  Luzerne is een uitstekende bron van plantaardige proteines en voedingsstoffen.
  Naast de vitamines A, B1, B6, C, E en K bevat de plant ook hoge dosissen calcium, kalium, magnesium, ijzer, zink en fosfor en de essentiele aminozuren Tyrosine en Tryptofaan. Daarbovendien bevat de plant secundaire plantaardige bestanddelen, anti oxidanten en bladgroen, elementen die voor de gezondheid een preventieve werking hebben.
  De luzerne die voor Lavisano wordt gebruikt groeit in Frankrijk op een extreem zuivere onbemeste, niet met chemicalien bewerkte bodem die werd aangelegd met het oog op het oogsten van planten voor medicinale doeleinden.
  Het drogingsproces gebeurt in streng gecontroleerde installaties teneinde toxische verontreiniging uit te sluiten. Regelmatige controles garanderen constante hoge kwaliteit en sluiten verontreininging totaal uit.
  De hennep aanwezig in Lavisano komt bij voorkeur uit Baden, heeft een officiele vergunning en is vanzelfsprekend THC-vrij.

  Lavisano BLUE BASIC - gebruiksaanwijzing

  Liche arbeid

  Het basisvoer BLUE BASIC is zeer gelijkaardig aan het oervoer van de Perzen.
  Het werd ontwikkeld met het oog op een gezonde manier van voede -
  ren en een optimale verzorging van het paard.
  Dit basisvoer is allergeenarm, licht verteerbaar en gemakkelijk te verteren.
  Het is perfect als vervanging vanru wvoer maar kan ook als aanvullend voer het dieët van hooi aanzienlijk opwaarderen

   

  BLUE BASIC : Dagelijkse hoeveelheid
  De dagelijkse hoeveelheid verstrekt voer dient te worden aangepast
  aan het ras, de grootte, het gewicht en het type paard. Het is belangrijk
  elk paard individueel te beoordelen.
  Als stelregel geldt: 1 kg per 100 kg levend gewicht.
  De hoeveelheid gegeven hooi mag niet groter zijn dan de dagelijkse
  hoeveelheid Lavisano.
  Indien U dus 3 kg Lavisano voedert dient U niet meer dan 3 kg hooi
  te geven.

   

  Prijs :

  22€ (inclusief BTW, exclusief transportkosten)

  Bij bestelling van pallet (30x25kg) 5% korting

  Leveren vanaf minimum 10 zakken (maximum 20)
  transportkosten :
  0 tot 15 km : 15 euro
  15 tot 30 km : 25 euro
  30 tot 50 km : 35 euro
  extra schijf 20 km : 15 euro

  Mogelijkheid tot afhalen in Scherpenheuvel - Zichem na afspraak

  Lavisano GREEN PROBIOTIC - gebruiksaanwijzing

  Preventie

  Het probiotische voer van Lavisano is bijzonder geschikt om de
  opbouw van gezonde darmflora te bevorderen.

  Beschadiging van de darmflora kan tot stofwisselingsstoringen, COPD (Chronic obstructivepulmonary disease), diarree en systemische ontstekingen leiden.
  Ook bij darmproblemen veroorzaakt door stress (verandering van stal, wedstrijd, ruiperiode, verandering in weidegang...) kan Lavisano GREEN PROBIOTIC uitkomst bieden.
  Het is tevens aangewezen om GREEN PROBIOTIC te voederen wanneer U van een ander voer naar Lavisano overschakelt.

   

  Green Probiotic : Dagelijkse hoeveelheid
  Dagelijkse hoeveelheid: zie BLUE BASIC.
  Het is aan te raden GREEN PROBIOTIC bij bacteriële wildgroei
  of verzuring van de dikke darm te geven gedurende een 6 weken
  durende kuur. Na deze darmkuur kan men overschakelen naar BLUE BASIC maar U kan ook GREEN PROBIOTIC ononderbroken blijven
  voederen.

   

  Prijs :

  27€ (inclusief BTW, exclusief transportkosten)

  Bij bestelling van pallet (30x25kg) 5% korting

  Leveren vanaf minimum 10 zakken (maximum 20)
  transportkosten :
  0 tot 15 km : 15 euro
  15 tot 30 km : 25 euro
  30 tot 50 km : 35 euro
  extra schijf 20 km : 15 euro

  Mogelijkheid tot afhalen in Scherpenheuvel - Zichem na afspraak

  Lavisano RED ENERGY - gebruiksaanwijzing

  Competitie

  RED ENERGY werd ontworpen als aanvullend voer in de
  zoektocht naar een ideaal voer voor paarden die op wedstrijd
  meermaals per dag worden gereden of voor paarden die bij lange afstands ritten na een korte tijd weer dienen te recupereren.

  Bij meerdaagse wedstrijden kan stress de conditie - en uiteindelijk ook de prestaties - van uw paard negatief beïnvloeden.
  RED ENERGY bevat bovendien met de hand geplukte, blad-groen rijke en gecontroleerd gedroogde toppen van de hennepplant.
  Tevens is het voer verrijkt met alle vitamines in de zuurstofketen die bij extreme inspanningen in de darm op korte tijd niet kunnen wor den aangemaakt.

   

  RED ENERGY : Dagelijkse hoeveelheid
  Wedstrijdvoorbereiding:
  vervang als voorbereiding op de wedstrijd een deel van het basis -
  voer door RED ENERGY. Het is aan te raden de week voor
  de wedstrijd volledig over te schakelen op RED ENERGY.
  Herstel:
  Na letsel of ziekte, bij spierproblemen of verlies aan spiermassa of
  bij zuurstofgebrek kan RED ENERGY als herstelvoer een oplossing
  bieden (energieherstel). Ook op lange termijn kan het bijvoeren
  van RED ENERGY zinvol zijn.

   

  Prijs :

  31€ (inclusief BTW, exclusief transportkosten)

  Bij bestelling van pallet (30x25kg) 5% korting

  Leveren vanaf minimum 10 zakken (maximum 20)
  transportkosten :
  0 tot 15 km : 15 euro
  15 tot 30 km : 25 euro
  30 tot 50 km : 35 euro
  extra schijf 20 km : 15 euro

  Mogelijkheid tot afhalen in Scherpenheuvel - Zichem na afspraak

  Lavisano GREY MINERAL - gebruiksaanwijzing

  Competitie

  Lavisano Mineraal supplement
  Hoogwaardig mineraal supplement voor uw paard. Deze zorgvuldig geselecteerde mineralen voozien uw paard van alle nodige mineralen, vitamines en sporenelementen.

  Perfect afgestemd op onze Lavisano-producten voor een optimaal evenwicht van alle belangrijke voedingsstoffen.

   

  Lavisano mineraal supplement

  Aanvullend voeder voor paarden

  Analytische bestanddelen en analyse

  Ruw eiwit

  Ruw vet

  Ruwe vezels

  Ruwe as

  calcium

  fosfor

  natrium

  magnesium

   

  additieven per kg mengvoeder

  Nutritionele toevoegingsmiddelen

  Biotine

  Mangaan

  Zink

  Ijzer

  Selenium

  jodium

   


  Samenstelling

  Luzernemeel, haverzemelen, geëxtrudeerd lijnzaad, geroosterde gerst, calciumcarbonaat, griesmeelzemelen, magnesiumoxide, biergist, hennepmeel, natriumchloride

   

  Voeradvies Lavisano mineraal supplement Geef Lavisano mineraal complement max. 200 gr per dier/dag in combinatie met het Lavisano paardenvoer gamma.

   


  Voor een perfect calcium/magnesium evenwicht. Biedt essentiële vitamine E en ondersteunt het biotine metabolisme. Verrijkt met zink, ijzer en selenium voor een uitgebalanceerd aanbod van sporenelementen.

   

  Voederadvies per dag/paard   1 kg Lavisano + 200 gr Lavisano mineraal supplement of… Vanaf een dagelijkse hoeveelheid van 5 kg  Lavisano oervoer wordt de ideale ratio van mineralen en sporenelementen verzekerd zonder toevoeging van een mineraal supplement.
 • Vraag en antwoord

×
Wij respecteren het privé leven van de bezoekers van onze site en zorgen ervoor dat de door U verstrekte persoonlijke gegevens vertrouwelijk blijven.

Ytolan verhandelt uw gegevens niet.
Wij gebruiken de door U verstrekte informatie enkel indien U hiervoor expliciet uw toestemming hebt gegeven. Uw persoonlijke informatie wordt niet aan derden verkocht. 
Uw gegevens worden enkel ter beschikking gesteld aan derden indien dit nodig is om uw bestelling te behandelen : bv. de leveringsdienst die uw thuisadres nodig heeft.

Voor vragen hieromtrent kunt U ons steeds contacteren.